Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Edincik'te mineralli suya yolculuk

Edincik

İsmi Mustafa Dağlı. Gönen doğumlu.Yaşı 68 ama Edincik e yöresi adına çok önemli bir ideali var: Edincik'teki kaynaklardan mineralli suyu çıkarmak.

İsmi Mustafa Dağlı. Gönen doğumlu.Yaşı 68 ama Edincik e yöresi adına çok önemli bir ideali var: Edincik’teki kaynaklardan mineralli suyu çıkarmak.
Edincik yöresinde üç ayrı fay bulunduğuna dikkati çeken Mustafa Dağlı, Maden Tetkik Arama’dan(MTA) aldığı izinle, “sinekçi fayı” üstünde, üçüncü sondaj kuyusunu kendi olanakları ile açmaya çalışıyor. 200 metre derinliğinde açtığı ilk kuyudan 8 lt/saniye, 230 metre derinliğindeki ikinci kuyudan ise 10 lt/saniye suya ulaştığını vurgulayan Dağlı, şimdi ise 364 metre derinliğinde açmaya çalıştığı üçüncü kuyudan 40-50 lt/saniyelik suda mineral bulmayı umut ediyor.
Bu çalışmalar sırasında cebinden 700 bin lira dolayında harcadığına, bu çabalarının tek amacının yöresine kalıcı eser bırakmak olduğuna dikkati çeken Mustafa Dağlı, şunları söyledi:
“Bu bölgede önemli mineralli su kaynakları var. Onlara ulaşmaya çalışıyorum. Bu suya ulaştığımda, depolarım da hazır. Mineralli su, kolesterol ve şeker hastalığına iyi geliyor. Bölgenin beyaz ve mavi killi toprağında mineralli suya ulaşmaya çalışıyorum. Bunu gerçekleş tirdiğimde, Sağlık Bakanlığı’ndan tesis kurma ve şişeleme izni isteyeceğim.”



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı